Natyrë

Gryka e Osumit

Vlerësime 0

Gryka e Osumit është një mrekulli natyrore në Shqipëri, e njohur për pamjet e saj spektakolare dhe përvojën e jashtëzakonshme që ofron. Formohet nga aktiviteti i lumit Osum për miliona vite në gëlqerorët e Çorovodës. Me një gjatësi prej 13 kilometrash, kanioni shtrihet me mure vertikale deri në 80 metra thellësi dhe shfaq pamje të mahnitshme.

Hyrja në Grykat e Osumit ofron një përvojë të pazakontë, me pamje të mahnitshme të gëlqerorëve gri dhe bimësisë që reflektohet në ujin e lumit. Ujëvarat dhe fenomeni i ylberit shtojnë magjinë e peizazhit. Muret vertikale shfaqin gjithashtu zgavërime të karstit, si "Vrima e nuses", një shpellë e veçantë pranë fshatit të Bigazit.

Eksplorimi i Grykave të Osumit ofron një përvojë të jashtëzakonshme për të zbuluar bukurinë dhe misterin e natyrës së Shqipërisë. Ky destinacion është një zgjedhje e përshtatshme për aventurierët dhe turistët që kërkojnë emocione të reja dhe përvoja të pazakonta.

Book your vacations

Adresa

Skrapar District, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose