Natyrë

Fshati Shoshan

Vlerësime 0

Fshati Shoshan, i cili ka theksuar kohën e hershme si një vendbanim i rëndësishëm, gëzon një vendndodhje të privilegjuar në pellgun e Valbonës. Ky fshat është ngulitur në një trekëndësh të formuar nga lumi i Valbonës, dega e tij, Lumi i Gashit (Mollareka).

Në perëndim të fshatit, ku fillon Gryka e Dragobisë (Lugina e Valbonës), ndodhet një kala e lashtë e njohur nga banorët si Kalaja e Qytetit. Kjo rrënojë e lashtë dëshmon për historinë dhe trashëgiminë kulturore të këtij vendi, duke sjellë mister dhe pikëpyetje mbi periudhat e kaluara.

Në afërsi të fshatit, pranë shtratit të Valbonës, në një lartësi prej 350 metra mbi nivelin e detit, zbulohet një burim i madh karstik. Ky burim shquhet për format e tij të veçanta, duke shfaqur një hinë ku uji del me presion nga thellësia e tokës. Me një kapacitet rreth 1000 litra në sekondë, ky burim ofron një rezervuar të pasur të ujit të pastër dhe të ftohtë, duke krijuar një mjedis të mrekullueshëm dhe tërheqës për vizitorët.

Kjo zonë ka një rëndësi të veçantë kulturore dhe historike. Për të thelluar përjetimin turistik, mund të shijoni bukuritë natyrore të rrethinës, duke eksploruar Grykën e Dragobisë (Luginën e Valbonës) dhe duke shijuar pamjen e bukur të malit që rrethon fshatin. Fshati Shoshan dhe burimi karstik janë thesare të vërtetë të natyrës dhe historisë së kësaj zone, duke sjellë një përvojë të pasur për ata që zgjedhin ta vizitojnë.

Book your vacations

Adresa

Shoshan, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose