Natyrë

Fshati Ragam

Vlerësime 0

Rragami, një fshat i vogël i cili gëzon një vendndodhje të mahnitshme në veri-lindje të Shkodrës, është një thesar i fshehur nën hijen e maleve dhe luginave të bukura. Fshati është pjesë e njesise administrative Gur i Zi, Shkodër, dhe shquhet për natyrën e tij të pasur dhe të shpërndarë.

Fshati është rrethuar nga male dhe kullota, duke krijuar një peisazh natyror të veçantë. Në pjesën lindore të fshatit shtrihet një liqen artificial i cili së bashku me digën e tij është një atraksion i rëndësishëm i kësaj zone. Diga ka një rol mbrojtës dhe është objekt i mbikëqyrur nga autoritetet shtetërore.  Përshkuar nga një përrua i quajtur Bistall, i cili e përshkon fshatin, Rragami shpalos një peisazh të bukur natyror. Në afërsi të fshatit, rreth 5 minuta me makinë, gjendet Gajtani, një vendbanim i lashtë ilir, ndërsa 6.4 km largësi në anën tjetër të çon në Shurdhah, një qytet mesjetar i cili mund të arrihet me anije. Në Shurdhah gjendet qyteti mesjetar i Sardës, duke sjellë një atmosferë të ngrohtë historike për ata që e vizitojnë.

Stina e verës veçon Rragamin si një destinacion të preferuar për banorët e fshatrave përreth, kur shumë njerëz drejtohen këtu për të shijuar plazhin. Bregu i liqenit ofron një plazh me rërë të përshtatshme dhe një ambient të qetë për të kaluar kohën me familjarët dhe miqtë. Rragami, me bukurinë e tij natyrore dhe historike, është një destinacion i mrekullueshëm për të eksploruar dhe shijuar.

Top of Form

 

Book your vacations

Adresa

Rragam, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose