Natyrë

Fshati Iballë, Fushë-Arrëz

Vlerësime 0

Iballa ndodhet në pjesën veriore të Shqipërisë, në Pukë. Fshati  kufizohet në anën veriore të saj, me liqenin e Fierzës. Si një ndër qendrat më të rëndësishme të rrethit Pukë, Iballa ka dhënë kontrubutin e saj në ndërtimin e historisë së kësaj krahine.

•Pupullsia e Iballës përbëhet nga disa fise si: Fisi i Thaqit, Fisi i Berishës, Toplana etj.

•Fushëgropa e Iballës është një vend mjaft i përshtatshëm për kultivimin e arroreve, aty gjenden masive të mbjella me: gështenja, arra dhe lajthia.                                                                                

•Kjo zonë është gjithashtu e njohur edhe për cilësinë e lartë të prodhimit të fasules.

Ekonomia e Iballës është kryesisht e bazuar tek blegtoria dhe bujqësia. Ajo është një zonë e përshtatshme për rritjen e bagëtive të imta pasi rrethohet nga kodra me kullota të blerta në pjesën më të madhe të vitit. Gjithashtu në mes të lumit kalon një lumë i cili shërben për ujitje për pjesën më të madhe të fshatit.

Book your vacations

Adresa

Iballë, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose