Natyrë

Qyteti Fushë-Arrëz, Shkodër

Vlerësime 0

Fushë-Arrëz ndodhet në një zonë malore me një sipërfaqe të konsiderueshme pyjore, pjesë e Shqipërisë Veriore. Qyteti kufizohet në lindje me Kukësin, në perëndim me Vaun e Dejës, në veri me Tropojën dhe në jug-perëndim me Pukën e Mirditën. Sipërfaqja e përgjithshme është mbi 540.42 km², me dendësi prej 21.55 banorë/km² dhe popullsia arrin në 11.651 banorë.

Pasuritë natyrore të Fushë-Arrëzit, kryesisht ato nëntokësore të shprehura në rezervat e mëdha minerale janë të shumta, ndërsa minierat janë dhënë me koncesion tek firma të ndryshme të huaja për shfrytëzimin e mineraleve. Përveç emigrimit drejt vendeve të BE, shumë banorë nga zonat malore të Fushë Arrëzit kanë lëvizur kryesisht drejt kryeqytetit.

Fushë-Arrëz është një vend i bukur i vendosur pranë maleve dhe natyrës së pasur. Në këtë qytet mund të gjenden shumë atraksione natyrore dhe kulturore që bëjnë tërheqje për turistët dhe banorët e zonës. Zona e rrethuar nga natyra e pasur bën që Fushë-Arrëzi të jetë një destinacion i preferuar për ata që preferojnë ambientet më të qeta dhe natyrore.

Book your vacations

Adresa

Fushë-Arrëz, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose