Natyrë

Burimet e Kërpicës, Gramsh

Vlerësime 0

Burimet e Kërpicës në Gramsh janë një thesar i fshehur natyror në zemër të Shqipërisë. Ata përfaqësojnë burime karstike të rrjedhura nga shpatet e malit të Tomorrit dhe dallohen për regjimin e rregullt të prurjes, ujë të pastër dhe të ftohtë. Ky vend i mahnitshëm është një pamje e vërtetë e bukurisë natyrore.

Burimet e Kërpicës janë më shumë se thjesht një burim uji. Ata kanë një rëndësi të jashtëzakonshme. Vizituesit mund të gëzojnë pamjet e mrekullueshme dhe të zbulojnë pasionante në këtë zonë.

Gramshi është një qytet unik në Shqipëri, pasi furnizohet me ujë nga ky monument natyre e shpallur me një vendim të posaçëm të Këshillit të Ministrave. Burimi ndodhet 21 kilometra larg qytetit, në fund të shpatit verilindor të malit Tomorr, dhe furnizon qytetin dhe rrethinat e tij me ujë të pastër.

Temperatura mesatare e ujit është rreth 9 gradë Celsius dhe ka një prurje të rregullt prej afro 1 metër kub në sekondë, duke siguruar një furnizim të qëndrueshëm për qytetin.

Historikisht, në këtë zonë kanë ekzistuar pesë mullinj të famshëm të Kërpicës, ndërsa fshati Kërpicë ishte njohur për dërstilat dhe aktivitetet e tyre në përpunimin e prodhimeve prej leshi. Uji i burimeve të Kërpicës.

Këto burime janë pjesë e Parkut Kombëtar të Malit të Tomorrit dhe janë një atraksion për turistët dhe aventurierët e natyrës. Vizitohen lehtësisht nëpërmjet intinerarit Gramsh-Kërpicë dhe janë bërë një destinacion i preferuar për të gjithë ata që dëshirojnë të shijojnë bukurinë e natyrës së pazakontë shqiptare.

 

Book your vacations

Adresa

P5RX+7CG, Kerpicë, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose