Natyrë

Muret Antike të Përsqopit, Petrelë

Vlerësime 0

Muret antike dhe varri i Përsqopit është një monument i trashëgimisë kulturore në Petrelë, të Tiranës. Ky monument është i llojit Arkeologji, i miratuar në mars të vitit 1948 dhe në shtator të vitit 1971. Varri ndodhet në pjesën lindore të malit të Vilës. Ai është pjesë e vendbanimit të njohur me emrin “Muret antike dhe varri i Persqopit”, në malin e Petrelës.

Persqopi ishte një nga qytetet antikë që nuk u ripërdorën për shumë kohë. Mendohet se popullsia lëvizi dhe u vendos në Petrelë. Varri Monumental të vendbanimit antik të Persqopit i janë nënshtruar restaurimit. Ky monument i rëndësishëm i historisë dhe arkeologjisë mbetet për tu vizituar nga turistë, studiues dhe sigurisht edhe nga brezi e ri përmes programeve të edukimit.The ancient walls and the tomb of Persqop is a monument of cultural heritage in Petrelë, Tirana.

Book your vacations

Adresa

Monumental Tomb, Rruga e Durishtit, Hukati (Mulleti)

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose