Objekte kulti

Kisha e Shën Stefanit, Dhërmi

Vlerësime 0

Kisha e Shën Stefanit gjendet në afërsi të plazhit të Dhërmiut. Është një kishë kapelë e rindërtuar në shek XVIII-XIX mbi rrënojat e një kishe të madhe të ndërtuar ne shek. XI-XII, gjurmë të së cilës i ruan ende. Në këtë kishë ruhen vlera të spikatura të artit kishtar të vendit tonë. Në të ruhen krahas pikturave të reja murale te punuara ne shek. XVIII, edhe piktuara te punuara në kishën e vjetër në shek XI-XII.

Në një mbishkrim, që gjendet ne ikonostasin e saj shkruhej: “U pikturua me dorën e Mihalit dhe të Konstandinit nga eparkia e shenjtit te Vellasë”.

Kisha është Monument i Trashëimisë Kulturore nën mbrojtje.

 

Adresa

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose